Veilig betalen     Documenten direct downloaden     ISO 9001:2015     Meer dan 300+ documenten online    Online kenniscentrum
  Veilig betalen     Direct downloaden     ISO 9001:2015

Kennisitem Coronavirus

Geschatte leestijd: 1 min

Richtlijn COVID-19 – RIVM

Via de website van het RIVM is de Richtlijn Covid-19 beschikbaar. Hier staat ook nuttige informatie in voor organisaties en zorgverleners.

Personen met een verstandelijke handicap
In de richtlijn is beschreven dat personen boven de 18 jaar met een verstandelijke beperking die in een instelling / verpleeghuis wonen een verhoogd risico hebben om andere te infecteren. Hiervoor zijn aanvullende preventieve maatregelen vastgelegd.

Kinderen onder de 18 jaar
Door het NVK zijn aparte adviezen opgesteld.

Voor zorgmedewerkers staat er onder andere informatie op over:

 • Protocol voor zorgmedewerkers na contact met een besmette cliënt
 • Preventieve maatregelen voor zorgmedewerkers
 • Reiniging, desinfectie en sterilisatie in de openbare gezondheidszorg en aanvullende adviezen voor intramurale patiëntenzorg
 • Maatregelen voor een overleden cliënt / patiënt
 • Maatregelen voor zorgmedewerkers ‘Advies voor zorgverleners buiten het ziekentehuis’ en voor zorgpersoneel intramurale instellingen.
 • Inzet van zorgmedewerkers tijdens de uitbraak van het Coronavirus
 • Protocol thuisisolatie cliënt
 • Meldingsplicht
 • Testbeleid zorgmedewerkers

Aangepast draaiboek
Ons draaiboek die gratis te downloaden is via de website is aangepast met de eisen vanuit de COVID-19 richtlijn. Organisaties die het al besteld hebben kunnen de nieuwe versie vinden in het account. We hebben ook een risicokaart toegevoegd voor organisaties en een korte e-learningmodule gemaakt met algemene informatie, tips, links en instructies voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de WIP-richtlijnen.U houdt een jaar toegang tot de e-learningmodule en aanvullende informatie worden in de vorm van extra lessen toegevoegd.

Advies VGN bezoekregeling

24-03-2020 – Er geldt nog geen verbod op bezoek in organisaties die gehandicaptenzorg bieden of organisaties in de jeugdsector. Cliënten met een verstandelijke beperking vallen wel in de hoogrisicogroep. Het VGN heeft een advies vastgesteld. Op basis daarvan hebben wij ook een bezoekregeling gemaakt als format voor organisaties. Dit is opgenomen in de gratis toolkit Coronavirus.

Meer informatie

Via dit kenniscentrum houden we organisaties en zorgverleners de komende periode op de hoogte over relevante ontwikkelingen of nieuws van belang voor de dagelijkse gang van zaken.

Relevante (externe) websites

Hieronder staan links naar relevante en betrouwbare websites die wij dagelijks voor je bijhouden.

Producten, diensten, e-learning & training

Actuele ontwikkelingen

Contactformulier

  Heeft dit artikel u geholpen?
  Nee 0 0 van de 0 vonden dit artikel behulpzaam
  Aantal keer bekeken: 248

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte

  Wij delen actuele ontwikkelingen en nieuws op gebied van wet- en regelgeving en andere professionele standaarden. Het zijn geen algemene nieuwsartikelen, maar het richt zich op onderwerpen waar een organisatie of zorgverlener volgens het kader aan moet voldoen.

  Uw gegevens worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacy beleid
  Beoordelingen

  Wat vinden anderen van Zorgdocumenten.nl?

  sluiten
  Begin met typen om producten te zien die je zoekt.
  Home
  Winkel
  Sidebar

  Winkelmand

  sluiten

  Inloggen

  sluiten

  Scroll naar boven
  Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.