Berichten GGZ, Berichten Wet langdurige zorg

Wlz vanaf 1 januari 2021 direct toegankelijk voor GGZ

 Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen waar organisaties en zorgverleners rekening mee moeten houden.

De Wlz is nu toegankelijk nadat een cliënt drie jaar behandeling binnen de GGZ-ZvW gehad heeft. Vanaf 1 januari 2021 is het direct toegankelijk. Dit betekent ook dat cliënten die nu vanuit de WMO in een beschermende woonvorm verblijven veelal onder de Wlz zullen gaan vallen. Ook klanten die vanuit de Gehandicaptenzorg of verpleging en verzorging integraal behandeling in hun pakket hebben en wanneer de behandeling samenhangt met de stoornis maken aanpsraak op behandeling vanuit de Wlz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *